Liderul PSRM a fost solicitat să comenteze aceste acuzaţii de către contracandidatul său la prezidenţiale, Maia Sandu, în cadrul dezbaterilor electorale organizate în această seară de postul public de televiziune.

„Nu comentez bârfe. Lucrul acesta a fost tot timpul. Noi, întotdeauna, am luat decizii în interesul statului”, a spus scurt Dodon.

Anterior, mai mulţi foşti colegi de partid ai lui Dodon au confirmat că, în schimbul votului pentru Timofti, Igor Dodon ar fi încasat de la oligarhul Vladimir Plahotniuc 3 milioane de euro. 
 
„Întrebaţi-l pe Dodon dacă este adevărat că l-a votat pe Timofti, pentru că a primit 3 milioane de euro. Puteţi să îl verificaţi cu detectorul de minciuni. Banii au fost oferiţi de cei care sunt interesaţi ca Timofti să fie preşedinte”, spunea fostul consilier al lui Voronin şi deputat PCRM, Mark Tkaciuk.

Că Dodon a primit 3.000.000 de euro de la Plahotniuc a spus-o şi Renato Usatîi care a făcut mai multe dezvăluiri, ce s-au adeverit ulterior.

Dovadă a faptului că Igor Dodon a părăsit PCRM la comanda oligarhului Plahotniuc sunt toate acţiunile acestuia care au urmat.
 
După ce în 2011, la Congresul Socialiştilor, Dodon, practic, jura că nu va vota un preşedinte propus de Alianţa pentru Integrare Europeană, la doar trei luni (!), pe 16 martie 2012, Dodon VOTEAZĂ pentru alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.