Astfel, potrivit datelor obţinute pe Votum.md, Maia Sandu este lider, obţinând 51,46%, pe când Igor Dodon - 48,54%.

Votum.md este un proiect de sondaje sociologice independente, unde fiecare persoană care dispune de acces la internet îşi poate expune opinia. Acesta a fost creat pentru a afla adevărata opinie a cetăţenilor Republicii Moldova înainte de alegeri. 

Potrivit datelor statistice, alegătorii din majoritatea raioanelor republicii consideră că Maia Sandu este candidatul care ar putea, cu demnitate, să poarte titlul de preşedinte al RM. O situaţie similară se conturează şi peste hotarele ţării, acolo unde pentru lidera PAS au votat moldovenii din America, Europa, Australia.

„Pentru a face alegerea este necesar să daţi click pe butonul „Votează" de lângă poza candidatului, să completaţi formularul şi să efectuaţi votul. Remarcăm că, alegerile au loc în condiţii anonime, iar votul se ataşează la numărul de telefon, pentru a evita aşa numitul "carusel" (cînd alegătorul votează de câteva ori de pe acelaşi cont). Datorită proiectului votum.md mai mult de 1,5 milioane de persoane vor avea posibilitatea să-şi exprime opinia proprie şi să facă alegerea corectă, iar noi, la rândul nostru, vom reuşi să prezentăm datele autentice şi transparente, bazate pe opinia majorităţii. Acest proiect este unul necomercial, respectiv nu urmăreşte obţinerea veniturilor şi nu este finanţat de niciun candidat sau partid politic”, spun autorii iniţiativei.