„Am trecut peste primul tur al alegerilor prezidenţiale, s-a produs un filtru. Cineva nu a rezistat în această campanie electorală şi s-a retras din cursă. Sunt diferite considerente politice, dar eu cred că a fost un calcul. Rezultatele primului tur nu au fost o surpriză. Noi ne aşteptam la un vot masiv protestatar. Partidul Socialiştilor este un partid care conlucrează cu Partidul Democrat, cu partidul de la guvernare. Este momentul ca oamenii să lase supărarea. Este momentul de a judeca la rece şi să facem o alegere responsabilă pentru viitorul ţării noastre”, a declarat primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alesul local din Cimişlia a făcut un apel către primarii din toate localităţile ţării. „Suntem toţi convinşi că trebuie să demontăm acest sistem şi trebuie să începem cu prima piesă. Prima piesă este preşedintele Republicii Moldova, după care, vom continua cu celelalte. Nu nu vom fi niciodată în rând cu ţările civilizate dacă nu vom avea o autonomie dezvoltată.” Răileanu a mai adăugat: „O autonomie locală dezvoltată nu poate fi atinsă cu un nivel înalt de corupţie şi având la guvernare un partid care ne duce la dictatură”.

Primarul din Sadaclia, raionul Basarabeasca, Vasile Baciu, spune că a venit timpul să se aleagă între rău şi bine. „Mobilizând populaţia, noi, la alegerile din data de 13 noiembrie, o să avem un câştig. Vrem să scăpăm de corupţie, vrem să modernizăm ţara, vrem o ţară europeană – trebuie să ieşim masiv la vot şi să alegem cu raţiunea, nu cu nostalgia. Stimaţi părinţi, bunici, la alegerile din 13 noiembrie, alegem viitorul copiilor şi al nepoţilor noştri. Sunteţi manipulaţi de biserică, vi se spune că o să vi se mărească pensiile, credeţi-mă, cu tovarăşul Dodon pensii nu o să aveţi şi nu vor fi mărite niciodată.” Vasile Baciu a îndemnat tineretul să iasă la vot pentru un viitor european. „Vreţi locuri de muncă, salarii decente, haideţi să o alegem pe Maia Sandu. Ruşii nu o să ne aducă nouă tehnologii, ruşii nu o să ne aducă investiţii capitale. Toate aceste lucruri o să vină din Europa.”
 
Alesul local din Abaclia, Basarabeasca, Victor Niculiţă, spune că timp de opt ani, de când este primar, a implementat opt proiecte mari pe bani europeni. „Toate proiectele care au fost realizate în Republica Moldova, au venit pe bani europeni. Să conştientizăm faptul că nu au venit din partea opusă, Rusia, dar au fost anume bani europeni. Rog toţi cetăţenii să iasă la vot în turul doi şi să voteze un parcurs european, să voteze Maia Sandu, candidatul care ne reprezintă.” Victor Niculiţă a rugat moldovenii din diasporă să explice celor rămaşi acasă ce înseamnă parcurs european. „Îndemnul meu este ca pe data de 13 noiembrie să votăm democraţia şi să o votăm pe Maia Sandu.”