Totodată, reprezentanţii PLR şi-au anunţat susţinerea pentru candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, în turul II al alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie.

„PLR cheamă cetăţenii la solidaritate naţională în votul contra oligarhiei corupte, reprezentată de coloana a cincea, Igor Dodon. Pe 13 noiembrie, votul solidar al cetăţenilor conştienţi trebuie să dea Europei şi întregii lumi un semnal bine desluşit că poporul Republicii Moldova este în putere să combată corupţia şi să urmeze, cu demnitate, calea integrării europene”, a declarat preşedintele PLR, Ion Hadârcă.

„Cei doi candidaţi rămaşi în listele de vot reprezintă nu doar forţe politice diametral opuse, ei reprezintă falii istorice diferite. În funcţie de votul din 13 noiembrie se va aşeza cursul Republicii Moldova. Igor Dodon este reprezentantul trecutului îndepărtat, cel imperial, rus şi sovietic, dar şi cel mai apropiat comunist-mafiot al lui Voronin. În acelaşi timp, Dodon este astăzi exponentul puterii corupte, al sistemului oligarhic construit de Voronin şi preluat de noii oligarhi, sistem care ne ţine în captivitate, fură cu nemiluita din banii satului, provoacă şi adâncesc sărăcia. Dodon este căpetenia coloanei a cincea a Kremlinului, întreţinută cu bani grei, iar partidul lui - un regiment de omuleţi verzi paraşutaţi în Republica Moldova, pentru a continua războiul dezlănţuit împotriva noastră în 1992”, mai spune Ion Hadârcă.
 
Membrii PLR au mai spus: „Votul masiv împotriva lui Dodon va însemna ruperea definitivă de trecutul devastator, care ne ţine pe loc în mlaştina urii de clasă şi de neam, care dărâmă viaţa generaţiei chinuite de comunism şi ucide viitorul generaţiei tinere”.

Liderul PLR a mai declarat că Maia Sandu reprezintă candidatul care va rupe lanţul corupţiei din Republica Moldova. „Maia Sandu reprezintă generaţia tinerilor instruiţi şi pregătiţi să rupă lanţurile grele ale acelui trecut, care nu doar ne ţine pe loc, dar ne trage cu putere înapoi, ne alungă tinerii de acasă. Prima verigă a lanţului care trebuie ruptă este veriga marii corupţii pătrunsă adânc în clasa politică”, a spus Ion Hadârcă.

Copreşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) filiala Vaslui, Sorin Branişte, a menţionat că acum Republica Moldova este în faţa unui moment istoric şi că poporul RM are şansa istorică ca (,) candidatul unic să câştige alegerile.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.