Pentru primul tur de alegeri, în secţiile menţionate au fost expediate între 1500 şi 2000 de buletine. Potrivit CEC, la solicitarea Ministerului de Externe, în cele zece secţii de votare numărul de buletine urmează a fi majorat până la 3000 de exemplare.

În legătură cu situaţia de la Londra, unde au fost deschise două secţii de votare şi la una din ele în primul tur au venit mai mulţi alegători decât numărul de buletine, aceştia fiind redirecţionaţi să voteze la cealaltă secţie, comunicatoarea CEC, Rodica Sârbu, a declarat pentru IPN că pentru fiecare secţie sunt prevăzute până la 3000 de buletine.

Totodată, s-a mai decis ca şi numărul membrilor birourilor electorale să fie majorat. „Fiind conştienţi de faptul că în turul II de scrutin ar putea să se înregistreze o prezenţă la urne mai înaltă în rândul diasporei decât în ziua de 30 octombrie, s-a decis majorarea numărului de membri ai birourilor electorale până la plafonul maxim stabilit de lege, până la 11 membri”, se spune într-un comunicat de la CEC.

În total, pentru turul doi urmează să fie tipărite 3.142.427 de exemplare. Peste hotare urmează a fi expediate 212.348 de buletine.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.