De frica ministrului Apărării, Anatol Şalaru, care a anunţat că intenţionează să demonteze monumentul sovietic, socialiştii nu au închis un ochi toată noaptea pentru a se asigura că acesta este în siguranţă.

„Ne aflăm lângă monumentul de la Corneşti. Tancul IS-3 (Iosif Stalin) a fost scos din râul Prut în 1982. Şalaru a dat ordin ca monumentul să fie demontat, dar nu-i va reuşi acest lucru. Ne vom afla aici atât cât va fi nevoie”, au anunţat socialiştii.

Ministrul Anatol Şalaru a venit în scurt timp cu un comentariu care demonstrează că temerile socialiştilor sunt fondate.

„Tancurile sovietice, cu ţevile tunurilor îndreptate spre Uniunea Europeană şi NATO, trebuie duse la muzeu. Monumentele criminalului Lenin îşi au locul doar la groapa de gunoi a istoriei. Nu ne putem integra in Europa cu ajutorul tancurilor, simbol al ocupaţiei sovietice, al execuţiilor în masă, al deportărilor în GULAG, al foametei organizate şi al deznaţionalizării. Dacă vrem să construim o societate nouă, e necesar să ne debarasăm de acest balast al trecutului”, a spus Şalaru.




Facebook/Ghenadi Mitriuc, Alexandr Nesterovschi