„Cine a venit cu ideea concesionării şi era responsabil pentru selectarea concesionarului şi elaborarea contractului? Ministerul Economiei şi personal ministru Valeriu Lazar. Nu vă amintiţi cui a fost repartizat oficial acest minister începând cu 2010? Nu cumva plahodemocraţilor? Am avut noi şi expertiza CNA, care denota că acest contract a fost încheiat contrar intereselor statului şi favorizează pe concesionar”, a comunicat vicepreşedintele Platformei DA.

„Cineva a răspuns pentru acest fapt? Aţi auzit despre iniţierea măcar a unui dosar penal? Iată aşa la noi se luptă împotriva corupţiei mari. Sau tăcerea, sau mimarea luptei. Pe acţiunile lui Plahotniuc, concesionarea aeroportului, schemele cu procurarea energiei electrice, activitatea Metalferos şi Moldtelecom - linişte mortală. Pe furtul miliardului - ancheta fără condamnări”, a mai scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Totodată, vicepreşedintele Platformei DA a menţionat că şi concesionarea Aeroportului va rămâne nepedepsită la fel ca şi celelalte reţineri făcute în dosare răsunătoare.

„Show cu reţinerea mai multor medici de doi ani în urmă s-a finalizat cu nimic. Nicio sentinţa. Probabil că aceeaşi soartă vor avea dosarele judecătorilor, vameşilor şi funcţionarilor, care făceau licitaţii trucate. Nu poate fi organizată o lupta adevărată împotriva corupţiei, atât timp cât cei care sunt obligaţi să facă acest lucru depind de serverul corupţiei. Până când nu vom demonta acest server, vom asista doar la valuri în lighean”, a punctat Alexandru Slusari.

Amintim că preşedintele comisiei de anchetă, deputatul PLDM Iurie Ţap a prezentat astăzi raportul de alternativă în care se arată că procedura de luare a deciziilor privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău a fost viciată, iar clauzele contractului semnat acum trei ani nu corespund legislaţiei în vigoare şi intereselor statului. În aceste condiţii, membrii comisiei de anchetă cer Guvernului să renegocieze contractul de concesiune, precum şi anularea taxei de modernizare pusă pe spatele cetăţenilor.