Aţi auzit cu cât a vândut el zilele acestea hotelul „Codru”? Cu 14 milioane şi ceva de euro. Da vă mai amintiţi cu cât i l-a vândut Dodon în 2008? Cu 5 mln. de euro luaţi dintr-un împrumut. Vedeţi, l-a luat şi l-a ţinut 8 ani, nu a investit nimic în el şi a câştigat o sumă de trei ori mai mare decât cea cu care l-a cumpărat. Da ştiţi care e dedesubtul? Că hotelul l-a cumpărat o bancă controlată de acelaşi Plahotniuc, Moldovaagroindbank. Nu ştiu cum această bancă s-a trezit din senin că nu are un sediu ca lumea, deşi ştiţi foarte bine ce clădire de lux are pe bulevardul Cosmonauţilor. Şi nu numai acolo. Dar dacă Plahotniuc vrea, nimeni şi nimic nu-i poate sta în cale.

Apropo, adevărata valoare a hotelului „Codru” acum este de vreo 4-5 milioane de euro, dar nimeni nu a vrut să-l cumpere la acest preţ. Iar cu 14,3 mln. se poate construi din temelii un hotel nou, mult mai performant decât este acest „Codru”. 

Şi tot acum, în plină campanie electorală, Plahotniuc se mai ocupă şi de Aeroportul lui Chişinău. Până acum l-a trecut prin câţiva proprietari fictivi din Rusia. De vreo săptămână, Aeroportul nostru aparţine chipurile unei firme offshor din Cipru. Vă place cum sună – „Aeroportul nostru e al unei oarecare companii offshore din Cipru”. Şi când te gândeşti că putea să fie gestionat de mari companii din America şi Europa, care trebuiau să participe la concursul de concesionare. Dar Ministerul Economiei, cum v-am mai spus, condus pe atunci de PD-istul Valeriu Lazăr, a trimis ofertele de participare la concurs pe adrese... intenţionat greşite.