Tinerii s-au arătat încrezători că situaţia din ţara noastră poate fi schimbată spre bine, dar şi-au manifestat nemulţumirea că unii dintre ei nu pot vota în oraşul în care învaţă. 

Maia Sandu i-a încurajat pe tineri să meargă la vot şi să-şi convingă şi prietenii. Prezent la întâlnire, liderul PPDA, Andrei Năstase, a iniţiat o campanie pentru studenţii care nu au viză de reşedinţă în capitală şi le-a sugerat să meargă acasă să voteze şi, în acelaşi timp, să-şi vadă părinţii. 

Tinerii sunt revoltaţi că nu au fost făcute modificările legislative, care i-ar scuti de necesitatea deplasării în localităţile de baştină pentru a vota.

Menţionăm că persoanele care vor să voteze în altă localitate decât acolo unde au viză de reşedinţă pot să-şi exercite dreptul în baza unui certificat care poate fi luat până în data de 12 noiembrie. Ei trebuie să se prezinte cu buletinul de identitate şi o cerere la biroul secţiei de votare unde au înscriere. Mai mulţi cetăţeni au creat o pagină pe o reţea de socializare, intitulată "Votez în Moldova". Aceştia pot solicita sau oferi transport, cu scopul de a se deplasa în localitatea de reşedinţă, ca să-şi exprime opţiunea electorală. Aici, pot obţine răspunsuri la toate întrebările despre procesul de votare. În prezent, pagina este urmărită de aproximativ 3.000 de internauţi.