Fracţiunea condusă de Dodon a votat astăzi, alături de PD şi PCRM, împotriva unui proiect de lege în acest sens, care ar fi permis tinerilor să voteze mai uşor în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

„Regulile de joc nu se schimbă în timpul jocului. Nu este corect. În timpul campaniei electorale, nu se schimbă regulile de joc. În orice ţară aşa se face”, a declarat Igor Dodon solicitat de jurnalişti să comenteze de ce nu a susţinut proiectul. Şi asta chiar dacă acum două zile, fracţiunea PSRM a solicitat deschiderea mai multor secţii de votare în Federaţia Rusă. Or, şi asta ar însemna, potrivit logicii lui Dodon, schimbarea regulilor de joc în timpul campaniei electorale.

Liderul PSRM nu a ezitat să facă agitaţie electorală chiar în Parlament, fiind nemulţumit de campania de susţinere a Maiei Sandu lansată de internauţi. „Uitaţi-vă ce isterie aţi făcut pe reţelele de socializare. Vreţi să speriaţi pe cineva? Daţi dovadă de slăbiciune. Noi suntem fermi convinşi de victorie. Asta am vrut să transmit reprezentanţilor oponentei mele politice”, a spus Dodon.

Precizăm că Parlamentul a respins astăzi proiectul care oferă studenţilor şi elevilor dreptul de a vota în localităţile în care îşi fac studiile. Deputaţii PD, PSRM şi PCRM nu au acceptat nici măcar includerea pe ordinea de zi a acestuia. Ieri şi Comisia Electorală Centrală a respins o solicitare în acest sens făcută de Maia Sandu. Şi asta chiar dacă la alegerile parlamentare din 2014 tinerii au putut să-şi exercite dreptul de vot în localităţile în care învaţă.

Astăzi, mai mulţi tineri, nemulţumiţi de faptul că CEC a respins solicitarea Maiei Sandu, au anunţat un protest la ora 14:00, în faţa Comisiei Electorale Centrale.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.