„Igor Dodon vine din Partidul Comuniştilor, el acolo a fost crescut, acolo a fost promovat, iar în perioada în care Dodon era viceministru, apoi ministru al Economiei, Plahotniuc era în buzunarul Partidului Comuniştilor. El stătea în spatele lui Voronin şi toate afacerile, care se întâmplau în perioada respectivă, atunci când toată lumea credea că le face feciorul lui Voronin, de fapt, le făcea Plahotniuc. Acelea nu erau afaceri, erau nişte crime economice, deoarece el se folosea de unii indivizi care se aflau în posturi cheie, la CCCEC Mejinschi, la Ministerul de Interne Papuc şi Zubic, iar aceşti indivizi, la ora actuală, sunt angajaţii lui Plahotniuc, toţi primesc simbrie de la el”, a declarat jurnalistul Vasile Năstase, membru al Platformei Demnitate şi Adevăr.

Vasile Năstase a ţinut să puncteze că relaţia dintre Dodon şi Plahotniuc durează din perioada în care preşedintele PSRM era ministrul al Economiei. „Să nu uităm de hotelul „Codru”, care, practic, i-a fost dăruit lui Plahotniuc de către Dodon. Aceste lucruri nu se uită. Ei au intrat în tot felul de scheme legate de fluxurile financiare, legate de importurile de carne, de altele, de ordin industrial. Deci, toate aceste lucruri au fost făcute împreună şi unul despre altul au materiale compromiţătoare. Dacă unul va începe să vorbească despre altul, şi celălalt o va face.

Fostul consilier guvernamental Dumitru Alaiba l-a calificat pe Igor Dodon drept „şasele de roşu al lui Plahotniuc". „Există clar o subordonare şi o ierarhie între aceştia doi. Acum îi leagă marele interes de a menţine situaţia aşa cum este. Există o coordonare foarte bună în această campanie electorală între Dodon şi holdingul media al lui Plahotniuc”, a declarat Alaiba. „Cei doi doresc să se menţină la putere şi să lase situaţia în ţară aşa cum este, doar pentru că acest lucru creează un mediu favorabil pentru afacerile lor", a adăugat invitatul.
 
Un alt invitat la emisiune, jurnalistul Valeriu Saharneanu, a menţionat că scopul lui Plahotniuc şi Dodon este ca din politică să facă bani. „În afaceri, cel mai probabil, nu îi duce capul, acolo unde au început să facă afaceri, acestea erau ilegale. Cea mai bună afacere, şi s-a văzut, în Republica Moldova este afacerea din politică – construcţia unui stat oligarhic, care şi s-a împlinit. Acum interesul şi semnul egalităţii între ei ar fi că ei au scopul să menţină acest stat, provenind din statul mafiotic al lui Voronin, construit timp de nouă ani, în care ambii (Plahotniuc şi Dodon) au fost şefi de şantiere sub bagheta arhitectului şef, Voronin. Unul se ocupa de o parte a economiei mafiotice, altul s-a ocupat de familia Voronin, cum să o îmbogăţească şi cum să o plaseze cât mai bine în afacerile din politică", a menţionat Saharneanu.
 
Vasile Năstase a mai adăugat că în această campanie electorală nu există o confruntare normală. „Maia Sandu este un personaj liber şi independent, care acţionează în numele cetăţenilor, iar Dodon este reprezentantul oligarhiei criminale", afirmă jurnalistul. Membrul fondator al PPDA a mai afirmat că, în localităţile din ţară, primarii din partea PD şi structurile lui Plahotniuc de la Chişinău acţionează în favoarea candidatului PSRM pentru funcţia de preşedinte. „Dodon este colacul de salvare al lui Plahotniuc”, a punctat jurnalistul.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.