Declaraţiile aparţin preşedintelui român Klaus Iohannis după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Reuniunea este prima după alegerea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Preşedintele român a fost solicitat să comenteze declaraţiile lui Igor Dodon care, într-un interviu, i-a cerut să ratifice tratatul de frontieră dintre România şi Republica Moldova.

„Nu ne-am referit la diferite interviuri ale diferitelor personalităţi politice de la Chişinău, dar la un demers foarte serios, important şi necesar de clarificare a situaţiei, proiectelor şi abordărilor din partea României pentru Moldova. Indiferent ce spune unul sau altul, Moldova este foarte importantă şi noi ne dorim să fim un partener care ajută Moldova”, a declarat Klaus Iohannis.

„Există uzanţe diplomatice. Acum chiar dacă domnul Dodon nu este încă preşedinte, el va înţelege încet cu încet cum se procedează între preşedinţi”, a adăugat preşedintele României.

 Klaus Iohannis a adăugat că nu a avut până acum nicio discuţie cu Igor Dodon.

Precizăm că, astăzi, în cadrul reuniunii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din România a fost aprobată strategia termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova.

Preşedintele român Klaus Iohannis a anunţat că pentru implementarea planului de acţiune va fi creat un grup de lucru interinstituţional, sub coordonarea Administraţiei Prezidenţiale, care va începe să lucreze în cel mai scurt timp.