După 20 de minute de agitaţie electorală pentru candidaţii socialişti la alegerile pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, localnicii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că liderii de partid de la Chişinău le dictează cu cine să voteze, dezbinând societatea în „ai lor” şi „ceilalţi”.

„Am votat pentru preşedintele RM, dar aici, în cadrul alegerilor locale, ne vom descurca singuri. Dacă ar fi candidaţii socialişti cei mai demni, aceştia ar câştiga din primul tur şi nu ar trebui să-i susţineţi acum”, au spus locuitorii oraşului.

Spre sfârşitul întrunirii care a avut loc în clădirea administraţiei raionale atmosfera a devenit şi mai tensionată, lucru dovedit de strigătele nervoase din sală şi de comportamentul Zinaidei Greceanîi şi al candidaţilor din partea partidului pe care-l conduce. Totodată, locuitorii prezenţi în sală s-au arătat nemulţumiţi de faptul că cei care au venit să facă agitaţie electorală nu le-au răspuns la mai multe întrebări.

Cetăţenii din autonomie au mai declarat că nu au încredere nici în partide politice, nici în candidaţii propuşi, întrucât aceştia dezbină societatea.

Precizăm că primul tur al alegerilor pentru Adunarea Populară a Găgăuziei a fost un adevărat eşec pentru Partidul Socialiştilor. Astfel, din cei 21 de candidaţi ai PSRM, doar doi au fost aleşi în primul tur şi şase au trecut în cel de-al doilea tur, chiar dacă în turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale Igor Dodon a acumulat în Găgăuzia 99% din voturi.

Precizăm că în alte 15 circumscripţii din regiune va fi organizat turul doi de scrutin al alegerilor pentru Adunarea Populară.