„Igor Dodon nu va fi în stare să calmeze spiritele celor peste 50 la sută dintre cetăţeni care nu l-au votat. El deja a venit cu câteva iniţiative care dezbină societatea, cum ar fi federalizarea ţării, introducerea „Istoriei Moldovei” etc.”, a menţionat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Tribuna.

Veşti bune nici din zona economicului nu se aşteaptă, afirmă liderul DA. „Deşi FMI a dat câteva milioane de pomană actualului regim, condiţiile impuse sunt extrem de dure şi practic nu vor putea fi îndeplinite de guvernarea nocturnă. Astfel, investitorii vor ocoli şi mai mult Republica Moldova. Nu vor exista locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii va stagna, pensiile şi salariile nu vor fi majorate şi la un moment dat bugetul social ar putea intra în incapacitate de plată”, menţionează liderul PPDA.

În opinia sa, regimul de guvernare „va continua şi în următoarele luni să se răzbune pe oamenii incomozi, folosind bâta justiţiei corupte şi aservite prin instrumentarea unor dosare penale cu caracter politic”. „Puterea, care este detestată de peste 90% din populaţie, nu este credibilă, nu este legitimă (acest lucru l-a demonstrat şi ultimul scrutin) şi nu poate face reforme. Menţinerea acestor oameni la putere poate fi asigurată doar prin instaurarea sistemului autoritar de administrare a statului”, a declarat Andrei Năstase.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.