Este declaraţia fostului ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, care crede că asemenea declaraţii sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte.

„Este o declaraţie iresponsabilă, care nu face bine nici măcar unui repetent dintr-o şcoală primară fără şansa de a da examenele, nemaivorbind de faptul că nu-i face bine unui candidat care a participat într-o campanie prezidenţială. Să spui despre propria ţară că anumite regiuni ale sale nu vor face parte dintr-un proiect care reprezintă o politică oficială a acestei ţări - este un gest criminal... Nu cred că jurământul pe care poate să-l dea un asemenea om are vreo valoare. Eu mă îndoiesc că el este capabil să exercite o asemenea funcţie în stat”, a declarat Igor Munteanu într-un interviu pentru Report.md.

Directorul IDIS „Viitorul” s-a referit şi la ceea ce înţelege Igor Dodon prin noţiunea de „federalizare” a Republicii Moldova.

„Un proiect stupid, prin care Rusia încearcă să profite de vulnerabilităţile statului şi de slăbiciunile ideologice ale partidelor politice”, a mai spus Munteanu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.