Şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene, Konstantin Eliseev, a declarat în cadrul unui interviu pentru RBK că a transmis un semnal lui Dodon privind relaţiile amicale între cele două state, care pot deveni realitate doar în condiţiile în care acesta va recunoaşte integritatea teritorială a Ucrainei.

„Lui Dodon i-a fost transmis un mesaj clar privind relaţiile amicale dintre cele două ţări, în care am subliniat faptul că dezvoltarea relaţiilor bilaterale depinde de respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei, inclusiv apartenenţei peninsulei Crimeea la teritoriul ucrainean”, a spus Konstantin Eliseev.

Oficialul de la Kiev a remarcat că este extrem de important de a fi „dur” atunci când este dezbătut subiectul privind independenţa Ucrainei şi a integrităţii sale teritoriale.

Amintim că anterior deputaţii din Rada Supremă au solicitat SBU (Serviciului de Securitate din Ucraina) declararea fostului lider PSRM, Igor Dodon, persoană indizerabilă în spaţiul ucrainean.

Precizăm că Dodon a spus, în cadrul unei dezbateri electorale, că recunoaşte Crimeea drept parte componentă a Federaţiei Ruse, fapt care, în viziunea legislatorilor ucraineni, atentează la integritatea teritorială şi inviolabilitatea Ucrainei. La scurt timp după declaraţiile socialistului, ambasadorul Ucrainei la Chişinău a fost rechemat la Kiev pentru consultări.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.