Într-un interviu pentru IPN, jurnalistul de la Berlin a declarat că rezultatele obţinute de candidata PAS la prezidenţiale reprezintă un semnal politic extrem de important pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Redactorul-şef al serviciului Deutsche Welle a mai spus că politicienii pro-europeni au intrat „pe cai mari”, dar, din păcate, au dezamăgit rând pe rând. Robert Schwartz a menţionat că de-a lungul timpului a avut contacte cu diferiţi jucători politici din Republica Moldova şi părea că fiecare are soluţia, însă, din păcate, nu au avut-o. Şi nu doar pentru că nu au avut puterea, ci din cauza faptului că au fost contraţi de multe ori, au fost aruncaţi în aceeaşi oală cu unii care într-adevăr erau pătaţi.

„Cred că miliardul furat a adus, oarecum, o tranşare a apelor. S-a văzut că şi pe linie oficială, politică, de la Guvern în jos sau în sus, s-au încercat tot felul de paşi pentru a muşamaliza situaţia”, a spus Schwartz.

„Dincolo de rezultatele unor alegeri, pentru că politicienii vin şi pleacă – sunt aleşi, se retrag sau sunt retraşi, fenomenul care se vede mai tare în Republica Moldova e faptul că pleacă tinerii pe capete, este fenomenul care trage o ţară în jos”, a mai declarat Robert Schwartz.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.