„Astăzi am transmis către toate unităţile Armatei Naţionale dispoziţia de a înlocui portretele oficialilor Republicii Moldova (preşedinte, ministru, şef al MSM etc...) cu portretele înaintaşilor noştri, domnitori, eroi naţionali sau figuri marcante ale culturii româneşti”, a spus Şalaru.

Replica lui Igor Dodon nu s-a lăsat aşteptată. Acesta a declarat că Şalaru nu va mai sta mult în funcţia de ministru şi că va ajunge la puşcărie.

„Noi înţelegem foarte bine gestul şi aluziile lui Şalaru. Dacă el crede că mă atinge cumva cu asta, atunci greşeşte amarnic. Eu personal sunt de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ştefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică pentru poporul nostru. (...) Şalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalităţi ale istoriei şi culturii româneşti”. Pentru toate ilegalităţile sale, locul lui e la puşcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie, a unui personaj român – Vlad Ţepeş, cu ţeapa în mână”, a scris Igor Dodon, tot pe Facebook.