Vezi mesajul integral al preşedinteli PAS:

Dragi cetăţeni!

Imediat după ce au fost anunţate rezultatele preliminare ale alegerilor, am spus că avem mari suspiciuni privind legalitatea acestora. Numărul mare de cetăţeni din diasporă care nu au putut vota, transportarea organizată a votanţilor din zonele controlate de separatişti, votarea repetată şi alte încălcări demonstrează că scrutinul nu a fost unul corect. Mulţi dintre dumneavoastră ne cer să protestăm împotriva fraudelor admise de instituţiile statului. Noi am ales să folosim, pentru moment, toate căile legale de contestare a rezultatelor anunţate.

Din păcate, ieri CEC a ignorat probele prezentate de noi şi de cetăţenii din diasporă care nu au reuşit să voteze. O să contestăm în justiţie refuzul CEC de a examina sesizarea noastră. Iar decizia validării sau nevalidării rezultatelor alegerilor rămîne la discreţia Curţii Constituţionale. După pronunţarea acesteia, ne rezervăm dreptul să decidem ce forme de protest adoptăm mai departe.

Ştim că în mai multe oraşe din lume, vor avea loc flashmob-uri ale concetăţenilor noştri care nu au putut să voteze din cauză că nu au fost asigurate suficiente buletine de vot. De asemenea, duminică, la ora 12.00, în PMAN „Tinerii Moldovei” organizează un protest paşnic împotriva fraudării alegerilor. Îi rugăm pe toţi cei care vor merge la proteste să fie vigilenţi şi să nu se lase antrenaţi în eventuale provocări. Haideţi să nu uităm că protestul este împotriva autorităţilor şi a instituţiilor controlate de acestea care nu ne-au asigurat dreptul constituţional de a vota şi care nu vor să recunoască şi să sancţioneze frauda. Protestul nu este împotriva celor care au votat altfel decât noi. Dezbinarea societăţii este convenabilă doar regimului corupt Dodon-Plahotniuc.