Totodată, preşedintele PPDA spune că oligarhul Vladimir Plahotniuc încearcă să distragă atenţia moldovenilor de la gravele probleme cu care se confruntă societatea, provocate de furtul miliardului.

„Ca să vezi, după ce de frica alegerii candidatului antioligarhic comun şi-a făcut dodonul preşedinte. Piticul îşi scoate la plimbare mai întâi pseudo-unioniştii să se bată cu dodonul, iar apoi pe lupu să ne sperie cu periculozitatea dodonului. Iată aşa crede peşte-prăjit că ne poate prosti şi ne poate face să uitam de corupţia endemică, de instituţiile capturate, de sărăcia lucie cauzată în mare parte de miliardele furate de Plahotniuc pentru el, pentru gruparea sa criminală şi pentru progeniturile sale răsfăţate”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr subliniază că salvarea ţării este „în mâinile oamenilor deşteptaţi şi mai puţin afectaţi de maşinăria propagandistică de tip Goebbels pusă în mişcare de coordonator pe banii furaţi şi spălaţi prin justiţia captivă".

„Contăm enorm pe diaspora noastră şi pe atitudinea Oamenilor deşteptaţi, mai puţin afectaţi de maşinăria propagandistică de tip Goebbels pusă în mişcare de coordonator pe banii furaţi şi spălaţi prin justiţia captivă. Fără implicarea lor, Moldova riscă să rămână în mocirla unor confruntări sterile, alimentate de criminalii timpului, iar părinţii, fraţii şi copiii noştri vor plăti încă zeci de ani recuperarea miliardelor furate deja şi a celor ce încă îşi aşteaptă sorocul. Salvarea ţării e în implicarea Oamenilor buni”, a spus preşedintele PPDA.