„Citiţi atent această stenograma. Atrageţi atenţie cine mai mult a promovat această decizie, pentru care acum toată populaţia ţării este împovărata pentru următorii 25 ani şi veţi înţelege cine este beneficiarul final al furtului. Încă un moment, la care eu nu voi obosi să atrag atenţie. Şedinţa are loc pe data de 13 noiembrie. Se acorda garanţia de stat pentru 9,5 miliarde de lei. Acordarea acestei garanţii nu este condiţionată prin introducerea imediată a administraţiei speciale de stat în băncile problematice”, a declarat membrul Platformei DA.

„În perioada 24-26 noiembrie, conform raportului Kroll din cele 3 bănci au fost sustrase 13,5 miliarde de lei. Doar după asta, pe 27 noiembrie a fost instaurată administraţia de stat la aceste bănci. Doar pentru această „scăpare” domnii Leancă, Candu, Drăguţan, Arapu, Efrim şi, poate şi alţi membri ai acestui cabinet mârşav de miniştrii trebuie să fie traşi la răspundere penală. Datoria tuturor oamenilor politici din opoziţia reala să ceară acest lucru”,  a adăugat Alexandru Slusari.

Amintim că după ce Judecătoria Buiucani a obligat Guvernul, la solicitarea Maiei Sandu, să facă publică stenograma şedinţei de Guvern din noiembrie 2014, când au fost acordate garanţii de stat de 9,5 miliarde de lei celor trei bănci implicate în jaful bancar, premierul Pavel Filip a publicat-o pe contul său de Facebook.

Din document reiese că cel care a apărat cel mai mult proiectul a fost actualul preşedinte al Parlamentului, democratul Andrian Candu, pe atunci ministru al Economiei.