Nu e pri­mul depu­tat soci­a­list care-şi per­mi­te luxul de a uti­li­za maşi­na de ser­vi­ciu în sco­pu­ri per­so­na­le. În octom­brie curent, depu­ta­tul Vla­di­mir Ţur­can a fost sur­prins că-şi duce copi­lul la gră­di­ni­ţă cu maşi­na Par­la­men­tu­lui. Atun­ci, pre­şe­din­te­le în exer­ci­ţiu al Auto­ri­tă­ţii Naţio­na­le de Inte­gri­ta­te (ANI), Ana­to­lie Don­ciu decla­ra pen­tru molodvacurata.md că acest lucru nu nu con­sti­tu­ie con­flict de inte­re­se, ci mai degra­bă o con­tra­ven­ţie.

Con­si­li­ul Repu­bli­can al PSRM s-a con­vo­cat în şedin­ţă la ora 14.00. În cadrul aces­te­ia vor fi lua­te mai mul­te deci­zii orga­ni­za­tori­ce. Astăzi va fi exa­mi­na­tă cere­rea lui Igor Dodon de refuz a sta­tu­tu­lui de mem­bru al Par­ti­du­lui Soci­a­liş­ti­lor.

De ase­me­nea, se va deci­de cine va asi­gu­ra inte­ri­ma­tul func­ţi­ei de pre­şe­din­te PSRM până la con­vo­ca­rea, în decem­brie curent, a Con­gre­su­lui Extra­or­di­nar al PSRM. Pre­sa, citând une­le sur­se din PSRM, că lider inte­ri­mar de par­tid va fi numi­tă Zinai­da Gre­cea­nîi.

Igor Dodon a anun­ţat la 16 noiem­brie că a depus deja cere­rea de refuz a cali­tă­ţii de mem­bru al PSRM. Lide­rul soci­a­liş­ti­lor câşti­gat turul II al ale­ge­ri­lor pre­zi­den­ţi­a­le cu 52,11% din sufra­gii, potri­vit date­lor pre­li­mi­na­re pre­zen­ta­te de Comi­sia Elec­to­ra­lă Cen­tra­lă. Date­le fina­le ale scru­ti­nu­lui urmea­ză a fi făcu­te publi­ce astăzi, la ora 16.00 de către CEC.