Totodată, Alexandru Slusari a vorbit despre sprijinul Platformei DA pentru candidatul unic al forţelor antioligarhice. „Partidul a luat o decizie foarte echilibrată de a o susţine pe Maia Sandu la alegerile prezidenţiale. DA a făcut tot posibilul în această campanie, iar liderul Platformei, Andrei Năstase, - chiar şi imposibilul ca Maia Sandu să câştige”, a declarat Slusari, menţionând că rezultatul obţinut la scrutinul din 13 noiembrie este foarte bun, în ciuda unei competiţii în condiţii absolut inegale.
 
Alexandru Slusari a menţionat şi faptul că maşinăria propagandistică a oligarhului Plahotniuc a lucrat masiv împotriva candidatului unic al forţelor antioligarhice.
 
„Toate resursele administrative ale PD au lucrat pentru Igor Dodon. Acest lucru a fost evident mai ales în ziua alegerilor, la secţiile unde au votat alegătorii cu drept de vot din Transnistria. Cunoaştem şi o mulţime de cazuri când poliţiştilor şi soldaţilor Armatei Naţionale li s-au dat ordine directe ca să voteze pentru Dodon. Şi finanţarea tenebră a Partidul Socialiştilor a depăşit de zeci de ori toate posibilităţile noastre. Cu toate acestea, am reuşit să consolidăm o bună parte a societăţii şi să mobilizăm oamenii ca niciodată. Acum juriştii pregătesc materialele pentru adresarea în instanţă”, a precizat Slusari, citat de Point.md.

Vicepreşedintele Platformei DA a mai spus că în viitorul apropiat se va pune accent pe consolidarea partidului. „Alegerile au arătat că avem structuri teritoriale bune şi trebuie să le extindem, să instituim organizaţii de partid în fiecare sat. Anumite restructurări sunt necesare şi la nivel central. În plus, avem o agendă politică foarte serioasă în viitorul apropiat”, a menţionat Alexandru Slusari, accentuând că cele cinci priorităţi cu care a mers PPDA la alegeri nu sunt doar sloganuri.
 
„Problema miliardului furat, lupta fără compromisuri împotriva corupţiei, începerea urmăririi penale pe numele lui Plahotniuc, încetarea genocidului social, descentralizarea reală a ţării, demonopolizarea, deoffshorizarea, scoaterea economiei din umbră, salvarea satelor, dezvoltarea rurală - acestea sunt priorităţile noastre”, a spus vicepreşedintele Platformei DA.
 
Totodată, pe ordinea de zi rămân şi alegerile anticipate. „Fără ele este imposibilă eliberarea statului din captivitate. De lucru este mult, dar, cunoscând cum au muncit structurile Platformei DA în teritoriu în această campanie electorală, sunt optimist”, a punctat Alexandru Slusari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.