Potrivit liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, toate informaţiile despre fraudarea alegerilor vor fi prezentate în instanţă.

„Analizând impactul fraudelor comise de regim, putem spune cu certitudine că victoria noastră a fost furată în cel mai cinic mod cu putinţă. De aceea, echipa de jurişti a candidatului antioligarhic pregăteşte în prezent probatoriul fraudării masive a alegerilor pentru instanţele de judecată şi Curtea Constituţională, care, conform articolului 135 lit.e) din Legea Supremă, urmează să confirme sau să infirme rezultatele afişate de Comisia Electorală Centrală. Până atunci însă Dodon se dă în spectacol şi, sprijinit şi de holdingul mediatico-terorist al lui Plahotniuc, astăzi, la fel ca pe întreaga perioadă a campaniei, dezbină societatea moldovenească pe criterii geopolitice”, a declarat Andrei Năstase.

Precizăm că cetăţenii Republicii Moldova au identificat mai multe nereguli în timpul turului II al scrutinului prezidenţial din 13 noiembrie, solicitând anularea alegerilor. Şi moldovenii din diasporă au cerut anularea scrutinului prezidenţial după ce o mare parte din ei nu au putut să voteze.