„Transnistria a lucrat în aceste alegeri prezidenţiale din 2016 ca un sistem fluvial cu mai multe ecluze: a furnizat voturi doar pentru un candidat (Dodon), a blocat campania altor candidaţi înregistraţi, a manipulat presa locală, făcând însă totul pentru ca cel avantajat să poată fi ulterior acuzat de fraude electorale. O gravă încălcare a Codului Electoral. Un model de fraudare, care a fost testat şi pentru alegerile din 2018”, a comentat Igor Munteanu.

„Un joc iscusit de orgolii, corupţie, înţelegeri pe la spate şi multă urzeală a serviciilor speciale ruseşti. Sunt proşti care se bucură de cum au picat zarurile în aceste alegeri, asemănându-se cu „pasagerii” lui Sebastian Brant din „Corabia nebunilor”. Prea târziu”, a adăugat fostul ambasador al RM în SUA.

Precizăm că în cadrul turul II al alegerilor prezidenţiale au votat peste 16 mii de locuitori din regiunea transnistreană. Mulţi dintre aceştia au recunoscut că au fost aduşi organizat la secţiile de votare, alţii au spus tranşant că au fost plătiţi.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.