„De la Raţa-Mută la Moş Gerilă-nfuriat, tot Peşte se vrea împărat! Scrutinul prezidenţial, aşa cum a fost el organizat de instituţiile statului capturat de Plahotniuc, formal s-a încheiat. Analizând impactul fraudelor comise de regim, putem spune cu certitudine că victoria noastră a fost furată în cel mai cinic mod cu putinţă. De aceea, echipa de jurişti a candidatului antioligarhic pregăteşte în prezent probatoriul fraudării masive a alegerilor pentru instanţele de judecată şi Curtea Constituţională, care, conform articolului 135 lit.e) din Legea Supremă, urmează să confirme sau să infirme rezultatele afişate de Comisia Electorală Centrală. Până atunci însă Dodon se dă în spectacol şi, sprijinit şi de holdingul mediatico-terorist al lui Plahotniuc, astăzi, la fel ca pe întreaga perioadă a campaniei, dezbină societatea moldovenească pe criterii geopolitice”, scrie Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

„Cel care pretinde că este preşedintele ales al întregii ţări, îi împarte pe cetăţenii acesteia în „cei de acasă” şi „cei din diasporă”, în cei „pro-vest” şi „pro-est”, în „de stânga” şi „de dreapta”, ameninţându-i ticălos şi penal pe cei ce nu acceptă frauda, minciuna, umilinţa, provocând în esenţă un război civil. Doar într-un asemenea climat regimul putred de corupt Plahotniuc poate să supravieţuiască într-o societate decimată de sărăcie, mâncată de corupţie şi aflată într-o profundă criză morală. Anume acest regim, în spatele unor false lupte geopolitice, şi-a bătut joc de întreaga populaţie a Republicii Moldova, pe care a jefuit-o de miliardele acumulate în ultimii peste 25 de ani în rezervele valutare şi a obligat-o, fără să ţină cont de locul aflării, de etnie, de cultură, de religie, la plăţi înrobitoare pentru următorii 25 de ani”, a adăugat liderul DA.

Andrei Năstase a îndemnat cetăţenii să nu se lase manipulaţi şi să nu cadă în plasa „unor trocuri cu iz geopolitic, „făcute de actuala guvernare cu est-orientatul, asistaţi de pseudolideri unionişti şi eurointegraţionişti de faţadă”.

„Salutăm orice iniţiativă civică a cetăţenilor de a protesta. Însă vă rugăm să fiţi atenţi şi exigenţi. Nu mergeţi la pseudo-proteste cu iz geopolitic, animate de oligarhie. Nu permiteţi ca aceste proteste să contribuie şi la mai multă dezbinare a societăţii şi să se transforme în confruntare civilă”, a menţionat liderul Platformei DA.

În context, Andrei Năstase a anunţat că va participa la un protest al diasporei de la Dublin: „În ce mă priveşte, anunţ pe această cale că dau curs invitaţiei venite de la demna noastră Diasporă Irlandeză pentru a mă alătura unei ample acţiuni de protest care va avea loc în această duminică la Dublin. Vin alături de aceşti oameni minunaţi pentru a-i ajuta să-şi regăsească drepturile furate, aşteptările călcate în picioare de rinocerii oligarhici şi, într-un final, drumul spre Acasă. Totodată, cer instanţelor de judecată şi Curţii Constituţionale să analizeze cu obiectivitate fraudele masive care au afectat rezultatul final al acestui scrutin murdar şi criminal”.

„Să ne vedem de agenda noastră comună: combaterea corupţiei şi a fraudei, inclusiv electorale, prin toate mijloacele legale - anularea legii care prevede ca cetăţenii să întoarcă miliardele tot de la ei furate; investigarea internaţională în vederea recuperării miliardelor furate în vistieria statului, cu condamnarea şi confiscarea extinsă a averilor hoţilor; oprirea genocidului social în ţară prin îmbunătăţirea semnificativă a stării materiale pentru marea majoritate a populaţiei; apropierea prin toate mijloacele legale, inclusiv prin presiune populară, a alegerilor parlamentare anticipate pentru obţinerea unui trai decent, aici, Acasă”, a mai spus preşedintele PPDA.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.