Zeci de tineri din Cluj-Napoca au ieşit în stradă scandând „Dreptate!”, „Adevăr!”, solicitând totodată alegeri repetate.


Şi la Timişoara tinerii moldoveni au protestat aseară fiind nemulţumiţi de rezultatul alegerilor din turul II al alegerilor prezidenţiale.

„Rezultatul este dezamăgitor. Au fost făcute fraude. Eu am şi distribuit una pe Facebook. Un coleg al meu a semnalat că în localitatea de unde e el, au fost pentru Maia Sandu şase sute şi ceva de voturi şi pentru Dodon o sută şi ceva, iar pe site-ul CEC (n.r. Comisiei Electorale Centrale) apare exact invers. Peste hotare nu s-au ajuns buletinele de vot. La Timişoara a fost un rezultat destul de bun. Eu vreau să felicit diaspora că s-a mobilizat. Din păcate, Republica Moldova are şanse mici pentru un parcurs european, având în vedere că a câştigat un candidat prorus”, a declarat fostul preşedinte al Asociaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Radu Pascariu.

Precizăm că ieri la Chişinău a avut loc un protest de amploare faţă de rezultatele alegerilor. Mii de oameni s-au arătat revoltaţi faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale pe care le declară fraudate, cerând demisia CEC. După mai multe ore de protest la sediul Comisiei Electorale Centrale, mulţimea s-a îndreptat în PMAN, unde a continuaе să protesteze. Oamenii au aprins lumânări şi au scandat lozinci de mobilizare pentru a pune presiune pe autorităţi astfel încât acestea să recunoască fraudarea alegerilor şi să declare alegeri repetate. Totodată, aceştia şi-au dat întâlnire astăzi în faţa Liceului „Gheorghe Asachi”, lansând un apel de mobilizare pentru toţi cei nemulţumiţi de rezultatele scrutinului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.