Unii dintre ei au recunoscut că au fost aduşi organizat la secţiile de votare, alţii au spus tranşant că li se dau bani, iar o a treia categorie nu avea habar unde a ajuns. „Mobilizarea” de care au dat dovadă aceştia i-a şocat până şi pe şefii secţiilor de votare, care spun că nu cred în coincidenţe.

În oraşul Rezina sute de oameni din Râbniţa care au fost aduşi organizat la vot s-au şi îmbrâncit pentru a intra în secţie. Şi în satul Răscăieţi, din raionul Ştefan Vodă, au fost aduşi alegători din alte localităţi, inclusiv din regiunea transnistreană.

La un moment dat, unul dintre bărbaţi chiar s-a apropiat de echipa Jurnal TV şi a întrebat direct unde se dau bani. Şoferii care i-au adus pe votanţi nu au fost prea vorbăreţi. Unii dintre ei au recunoscut însă că există un plătitor în spate.

Unii cetăţeni aduşi să voteze în satul Varniţa, raionul Anenii Noi, s-au arătat indignaţi că nu ar avea parte de condiţii de vot. Localnicii din satele în care au fost aduşi alegătorii din regiunea transnistreană ne-au spus că aceştia ar fi fost plătiţi.

Membrii Comisiei Electorale Centrale nu au comentat până acum aceste cazuri de transportare organizată a alegătorilor din stânga Nistrului.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.