„Vă rugăm să ne ajutaţi să documentăm toate încălcările depistate în ziua alegerilor”, a îndemnat Maia Sandu. Pentru aceasta, trebuie să parcurgeţi următorii paşi:

1. Pentru concetăţenii noştri din diasporă, care nu au reuşit să voteze din cauza epuizării buletinelor de vot: vă îndemnăm să descărcaţi modelul de contestaţie de aici https://unpaspentru.md/2016-fraudarea-alegerilor-prezident…/ , să îl completaţi, să-l semnaţi şi să trimiteţi versiunea scanată/fotografiată la adresa [email protected]

2. Toţi cei care deţin probe cu privire la alte încălcări, vă rugăm să ne scrieţi la aceeaşi adresă de email: [email protected]

3. Toţi cei care consideră că autorităţile ne-au furat alegerile, semnaţi petiţia online din acest link https://unpaspentru.md/semneaza-pentru-declararea-alegeril…/

„Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare şi dezinformare, a fost susţinută mediatic în mod ilegal şi finanţată netransparent. Cel mai grav însă sunt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetăţeni din diasporă, alungaţi de acasă de sărăcie şi corupţie, nu au putut să-şi exprime dreptul constituţional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Lidera PAS mai spune că au fost comise erori grave şi de Comisia Electorală Centrală, neelucidată rămâne şi situaţia alegătorilor din regiunea transnistreană. Toate acestea, în viziunea sa, sunt suficiente pentru a declara nule alegerile.

„Grave sunt şi erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în câteva secţii de votare. Neelucidată rămâne şi situaţia alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduşi în mod organizat şi avem semnale că aceştia ar fi fost plătiţi să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sunt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decât cele 69.027 de voturi!”, a anunţat Maia Sandu.

Preşedinta PAS atenţionează că toate probele trebuie depuse până pe 16 noiembrie, ora 12:00.

„În aceste alegeri, v-aţi mobilizat ca niciodată. Haideţi să ne apărăm voturile până la capăt. Pentru ca actul de contestare să aibă efect, toate probele trebuie depuse PÂNĂ MÂINE, 16 NOIEMBRIE, ora 12:00. Hoţii ne-au furat totul, haideţi să nu-i lăsăm să ne fure şi votul!”, a conchis Maia Sandu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.