„Este pentru prima dată în istoria Moldovei în care se deşteaptă conştiinţa naţională într-un sens care este cel pe care ni-l dorim şi noi. De a aspira la Europa şi la o întâlnire cu România”, a declarat Vasile Dîncu.

Politicianul consideră că în Republica Moldova s-a produs o ruptură de mentalitate în sensul dependenţei de Moscova. „Dacă nu se va întâmpla ceva la aceste alegeri, sigur se va întâmpla la următoarele. Este un lucru greu de presupus. Ceea ce am numit europenism acum şapte ani, a fost îngropat de un val de corupţie şi de guvernări nereuşite”, a completat politicianul.

Din punct de vedere sociologic, afirmă Dîncu, ar fi trebui să avem 60% prezenţă la urne pentru a fi siguri că „acest val” a reuşit să aducă destule voturi.

„Cred că este important că oamenii au simţit că Europa este un pol important. Observăm că în acest moment Republica Moldova se schimbă prin chiar această acţiune. Exista o frică extraordinară”, a mai precizat vicepremierul, subliniind că modul în care se votează în Moldova contează, însă ”mai important este cine numără voturile”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.