Comisia Electorală Centrală a atenţionat toţi concurenţii că agitaţia electorală este interzisă de legislaţie. Cei care nu se vor conforma riscă amenzi de la 200 până la 400 de lei pentru persoanele fizice, şi de la 800 la o mie de lei pentru candidaţii electorali.

Mâine, 3 milioane 237 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova sunt aşteptaţi să participe la turul II al alegerilor prezidenţiale.

Alegătorii vor putea să-şi exprime dreptul constituţional la una dintre cele peste 2000 de secţii de votare.

Pentru alegerile Preşedintelui Republicii Moldova din 13 noiembrie 2016, vor fi deschise 100 de secţii de votare peste hotare, mai multe decât la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.
 
Secţiile de votare vor fi deschise în 33 de ţări, 40 vor activa în sediul misiunilor diplomatice, iar altele 60 în alte locaţii determinate din timp.
 
Cele mai multe secţii de votare vor fi deschise în Italia – 25, în România – 11, în Federaţia Rusă – 8 (cu trei secţii de votare mai multe faţă de scrutinul precedent), în SUA – 7, Franţa – 6, Portugalia şi Spania – câte 4 secţii de votare, etc.
 
Cetăţenii Republicii Moldova, domiciliaţi în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, în municipiul Bender şi în unele localităţi ale raionului Căuşeni, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova, vor putea vota la alegerile prezidenţiale în 30 secţii de votare deschise pe malul drept al Nistrului.