„Şi eu am primit foarte multe semnale dacă am votat. Răspunsul este nu, pentru că încă nu am depus jurământul. Domnul Dodon, acest domn prorus, a făcut, slavă Domnului, 48,2% duminică şi nu 51% cât voia. El a atacat la Curtea Constituţională a Republicii Moldova decretul prin care preşedintele Timofti mi-a acordat titlul de cetăţean moldovean. Săptămâna trecută a judecat Curtea Constituţională, a respins plângerea acestui Dodon şi asta înseamnă că în turul doi voi vota pentru Maia Sandu, de bună seamă”, a spus Traian Băsescu.

Despre rezultatul celui de-al doilea tur al prezidenţialelor din Republica Moldova, Băsescu a menţionat că Maia Sandu va fi viitorul preşedinte, cu 53%.

„Raţiunea este simplă. Nu au fost tinerii la vot, dar se vor duce în turul doi. Eu, cel puţin, voi face un apel foarte puternic către cetăţenii Republicii Moldova şi către cetăţenii care sunt în număr de circa 1 00 de mii pe teritoriul României să se ducă la vot, la cele nouă secţii de votare, pentru că este viaţa lor în ziua de 13 noiembrie. Este nepermis, spre exemplu, ca cei 100 de mii de cetăţeni din Republica Moldova, în proporţie de 99% şi cetăţeni ai României, trăitori în România, să nu se ducă la vot. Or, cred că este responsabilitatea lor să-şi apere viitorul spre vest”, a menţionat preşedintele PMP.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.