Impasul, susţine Fota, este că jocul politic din Republica Moldova este dominat de oameni care, timp de 25 de ani, „au făcut ce au putut”, dar care nu mai au capital politic.

„Republica Moldova nu mai stă pe picioarele ei, ci este un stat capturat de o mână de indivizi foarte bogaţi, este ţara cu un singur oligarh - Plahotniuc”, a completat acesta, precizând că prin votul pentru Maia Sandu s-ar putea contura şansa schimbării clasei politice.

„Vedem cum pleacă, rând pe rând, cei care au gestionat Republica Moldova până acum. Lumea vrea politicieni noi, vrea o altă politică. E şansa pe care Maia Sandu s-ar putea să ne-o ofere”, a afirmat fostul consilier prezidenţial din România.

În opinia sa, Maia Sandu s-ar putea baza pe cei care o văd ca o întruchipare a speranţei. „50% din electorat nu a venit la vot. Cred că sunt mulţi care nu s-au dus, neavând încredere în procesul politic. Maia Sandu e unica şansă, firavă, ca oamenii să-şi recapete încrederea în politică. E o şansă mică, dar s-ar putea să avem o altă politică în Moldova peste câteva săptămâni”, a conchis Iulian Fota.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.