„Am încredere că doamna Sandu este în stare să ţină ţara unită. Ştiu că nu va fi uşor şi noi vom respecta, în cele din urmă, orice alegere va face poporul moldovean. Desigur, ne-am bucura dacă poporul o va alege pe Maia Sandu”, a declarat parlamentarul european într-un interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, Brok a îndemnat la unitate forţele proeuropene din Republica Moldova, subliniind că rezultatele înregistrate de candidaţi după primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi arătat altfel, dacă decizia de desemnare a Maiei Sandu drept candidat comun al proeuropenilor ar fi fost luată mai devreme.

Europarlamentarul german a mai dat asigurări că Uniunea Europeană va respecta orice rezultat al alegerilor din Republica Moldova.

„A venit ziua în care toate forţele proeuropene, în ciuda tuturor animozităţilor din trecut, trebuie să se unească şi să facă un efort unic, un efort comun pentru a o ajuta pe dna Maia Sandu să devină primul preşedinte declarat deschis proeuropean, ales de popor”, a declarat Elmar Brok.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.