Oamenii spun că pentru soluţionarea acestor probleme, la scrutinul din 30 octombrie trebuie să fie ales un preşedinte care să fie alături de oameni, un preşedinte care să cunoască grijile cetăţenilor simpli şi să-şi respecte promisiunile.

La întâlnirea cu sătenii din Grătieşti a participat şi liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Eu pe toţi ambasadorii noştri îi invit să facem o deplasare dincolo de cercul Chişinăului să vadă ce se întâmplă acolo să vadă acolo ce sărăcie. Dacă aici la Chişinău mai sunt locuri de muncă, nişte salarii cât de cât. Apoi acolo la ţară oamenii trăiesc doar din ceea ce fac acasă. Iată dacă în locul unui Timofti era un preşedinte un om normal trebuia să spună nu băieţi facem un proiect de lege prin care să spunem că nu se va lua bani de la cetăţeni până nu întoarcem miliardul acasă. Iată ce ar fi trebuit să facă un preşedinte dacă nu era raţă mută”, a declarat liderul mişcării protestatare.

Amintim că secretarul general al Preşedinţiei, Ion Păduraru, a spus că şeful statului a promulgat legea privind restituirea miliardului furat din bănci din necesitatea de a lansa semnale pozitive partenerilor de dezvoltare şi potenţialilor investitori, precum şi pentru evitarea unui colaps financiar ameninţător pentru ţară.