„Mai mult de jumătate, ca sa nu spun cifra exactă, sunt candidaţii lui Vladimir Plahotniuc. El este un om care conduce Moldova din umbră, a încercat să aibă funcţia de prim-ministru, dar nu a reuşit. Moldova se învârte după acest azimut”, a declarat Guşă pentru Realitatea TV.

Totodată, ex-consilierul al vicepreşedintelui PD a remarcat şi faptul că oligarhul a stabilit relaţii bune cu SUA, care la momentul actual joacă pragmatic la Chişinău.

„El s-a racordat bine şi cu SUA. La ultima mea vizita la Washington, l-am văzut prin poze la diversele organizaţii neguvernamentale importante, cu ai căror lideri m-am întâlnit. Şi America joacă pragmatic la Chişinău. Moldova nu este o chestie în care sa vorbim despre democraţie. A fost o democraţie mimată. Turul 2 va fi foarte special, peste 70% din media din Republica Moldova e controlata de Vladimir Plahotniuc", a zis Cozmin Guşă.

Consultatul politic a comentat şi recentul sondaj în urma căruia ar urma să fie decis candidatul comun al forţelor antioligarhice la prezidenţiale.
„Am văzut sondajul, mi-a atras atenţia. S-a constituit această asociaţie care a scăpat de sub ghearele oligarhilor. În funcţie de cine va câştiga acolo preşedinţia, jocurile noastre politice pot deveni mai mari sau vor rămâne aşa. Dacă acolo va câştiga un om politic care doreşte o discuţie cu UE într-o formulă pe care tot UE o decide, de integrare sau de racordare a Moldovei. Sigur, această discuţie se poarta doar cu Romania la volan. Asta e una. Dacă va ajunge, ca de Dodon vorbim în cazul doi, este alta”, a conchis Guşă.