„Considerăm că nici nu merită o deosebită atenţie, având în considerare istoricul apariţiei acestei rezoluţii. Sunt persoane inclusiv care s-au lansat în politică şi campania electorală din RM şi care încearcă să transfere lupta politică de aici pe alte continente sau în alte ţări. Este un document care nu va fi luat în considerare de clasa politică de la Washington şi probabil nici nu merită să atragem atenţia şi să comentăm foarte mult. Lăsăm pe toţi cei care sunt interesaţi de promovarea acestei rezoluţii să-şi continue campania”,a declarat preşedintele Parlamentului, Adrian Candu.

„Tot ce am făcut în SUA este în interesul Republicii Moldova. Un mesaj foarte important pentru Candu, pentru naşul lui Plahotniuc, pentru Lupu şi alţii, se apropie ziua când aceşti indivizi vor ajunge pe banca de acuzaţi şi mai apoi, pe baza unui proces echitabil în puşcărie, pentru miliardele furate, pentru spălătoria de zeci de miliarde a mafiei ruseşti în perioada guvernării lor şi pentru faptul că au ajuns cetăţenii noştri să nu mai aibă ce pune pe masă”, a precizat liderul PPDA.

Menţionăm că, parlamentarii republicani Randy Weber şi Trent Franks au introdus pe agenda Congresului Statelor Unite ale Americii o rezoluţie în care un şir de demnitari şi afacerişti din Republica Moldova, în frunte cu Vladimir Plahotniuc, sunt bănuiţi de implicare în „jaful secolului”. Cei doi politicieni cer entităţilor care se ocupă în SUA de investigarea fraudei bancare din Moldova să verifice dacă mai mulţi oficiali de la Chişinău sunt implicaţi în jaf, iar dacă da - să fie sancţionaţi şi incluşi într-o listă similară celei numite Magnitsky. Solicitarea pentru un atare document a venit din partea liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care a avut la Washington o întrevedere cu Randy Weber. Ulterior, întâmplător sau nu, Andrian Candu a plecat într-o vizită la Washington unde a acuzat Rusia de implicare în campania electorală de la noi. Ministerul rus de Externe, la fel, a negat implicarea şi a comunicat că Andrian Candu a făcut declaraţiile respective pentru a-şi îmbunătăţi imaginea după ce numele său a apărut în rezoluţia Congresului SUA.