„În această campanie, guvernarea nu vine cu un singur candidat. Ea vine cu câţiva candidaţi declaraţi - Lupu, Ghimpu, Leancă şi unul nedeclarat - Dodon. Dar are şi o serie de candidaţi-căpuşă, clone, scopul cărora fiind nu de a obţine voturi pentru ei, dar de a rupe voturi de la alţii, astfel ca într-un final să fie avantajaţi candidaţii oficiali sau neoficiali ai guvernării”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a acuzat Comisia Electorală Centrală de duble standarde atunci când a înregistrat ultimii candidaţi, chiar dacă nu au fost verificate toate semnăturile prezentate.

„E grav ca în acest joc să se implice CEC. Cunoaştem de la oamenii noştri din teritoriu că PD a continuat să colecteze semnături. Dar partidul de la putere nu a reuşit să adune semnături autentice pentru candidaţii-căpuşă. Ieri, în momentul în care avea loc verificarea listelor de subscripţie, iar numărul de semnături era la limita condiţiilor întrunite de lege, procesul de verificare a semnăturilor a fost sistat. Motivul formal - lipsa de timp. Sistarea procesului de verificare a listelor cu semnături a fost dictată de dorinţa păpuşarului de a-i transforma în candidaţi cu price preţ”, a adăugat Maia Sandu.

În cazul Maiei Laguta, au fost găsite liste care aparţin lui Roman Mihăieş, iar unele dintre ele erau ştampilate de primar, deşi erau fără semnături, fapt contrazis de prevederile legale, a adăugat liderul PAS.

„Această guvernare ticăloasă, căreia nu îi este suficient furtul miliardului şi utilizarea banilor furaţi pentru campania electorală, în hoţia ei se dovedeşte a fi şi laşă, necutezând a lupta cu candidaţi proprii, ci furându-mi identitatea”, a adăugat Maia Sandu, referindu-se la propulsarea de către putere a Maiei Laguta.

Comisia Electorală Centrală nu a comentat deocamdată acuzaţiile.