Andrei Năstase a prezentat ambasadorului informaţii despre pliantele ilegale distribuite în mai multe localităţi din ţară.

„Am solicitat Excelenţei Sale, domnului ambasador Michael Scanlan, şeful misiunii OSCE la Chişinău, să intervină în campania de denigrare în adresa mea, ce include, mai nou, şi cele aproape un milion de pliante ilegale şi mincinoase despre mine şi familia mea, aruncate noaptea prin toate satele şi oraşele ţării, exact în perioada în care se desfăşoară sondajul care ar trebui să ne ajute să desemnăm candidatul unic ce poate distruge acest regim, poate pune legea în capul mesei şi construi o nouă ţară liberă”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA mai spune că „fără intervenţia partenerilor noştri de dezvoltare, nu ne rămâne decât să constatăm că alegerile prezidenţiale - pe care am reuşit să le obţinem prin muncă asiduă, mii de kilometri străbătuţi în timpul referendumului de iarna trecută, doi ani de proteste continue şi lupte cu maşinăria propagandistică şi indiferenţa parveniţilor - sunt fraudate înainte să înceapă”.

Precizăm că peste un milion de pliante denigratoare despre Andrei Năstase au împânzit localităţile din ţară. Broşurile au fost împrăştiate pe drumuri, în mai multe sate, iar oamenii care au semnalat acest lucru spun că făptaşii au acţionat noaptea şi că în spatele acestei acţiuni ar sta Partidul Democrat.

Reprezentanţii Platformei DA spun că broşurile au fost imprimate la o tipografie din sectorul Râşcani şi la Tiraspol, precizând că pliantele au fost distribuite de primarii PD.

Totodată, membrii Platformei Demnitate şi Adevăr au declarat că împrăştierea materialelor calomnioase nu este întâmplătoare. Acestea au apărut intenţionat în momentul în care sunt efectuate sondajele în urma cărora urmează să fie desemnat candidatul unic al opoziţiei antioligarhice.