Cel puţin asta arată rezultatele unui sondaj sociologic al companiei International Republican Institute.

Întrebaţi care este atitudinea faţă de actuala majoritate parlamentară formată în jurul PD, 74 la sută dintre participanţii la sondaj au spus că o dezaprobă.

În cazul capitalei, rezultatul este şi mai prost pentru coaliţia PD-PL şi transfugii PLDM şi PCRM. Peste 82 la sută dintre chestionaţi desconsideră majoritatea parlamentară care i-au asigurat fotoliul lui Filip.

Aceeaşi atitudine negativă moldovenii o au şi faţă de actualul Guvern condus de Pavel Filip. 63 la sută dintre cetăţeni nu agreează cabinetul de miniştri.

Rezultatele sondajului realizat de International Republican Institute arată că 68 la sută dintre cetăţeni pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Doar 22 la sută au avut un răspuns negativ.

Un alt grafic relevant arată modul în care populaţia este mulţumită de evoluţia democraţiei în Republica Moldova încă din 2004. Astfel, în ultimii doi ani, cota moldovenilor total nemulţumiţi de evoluţia proceselor democratice în ţara noastră a atins un nivel record şi a crescut până la 66 la sută.

Sondajul International Republican Institute a fost realizat în perioada 1-23 septembrie, pe un eşantion de 1516 persoane şi are o marjă de eroare de 2,8%.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.