Ion Păduraru mai spune: "Decretul preşedintelui din 4 octombrie curent nu face parte dintr-un „hazard moral”, ci este o decizie necesară. „Promulgarea Legii nr.235 trebuie apreciată nu ca o „povară pe umerii poporului”, dar ca pe o responsabilitate asumată pentru lansarea unor semnale pozitive partenerilor de dezvoltare, potenţialilor investitori, evitării unui colaps financiar ameninţător pentru statul nostru şi continuării lucrurilor bune începute spre beneficiul întregii societăţi. (...)”, a comentat Păduraru decretul preşedintelui care a scos astăzi în stradă sute de persoane.

Totodată, Păduraru a calificat mitingul de astăzi al Platformei Demnitate şi Adevăr din faţa Preşedinţiei ca o acţiune electorală. „Mitingul electoral de astăzi, 5 octombrie 2016, desfăşurat în faţa Preşedinţiei, face parte din arsenalul tehnologiilor electorale”.

Amintim că preşedintele Nicolae Timofti a semnat decretele pentru promulgarea pachetului de legi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi care transformă în datorie de stat miliardul furat de la cele trei bănci, după ce Guvernul Filip şi-a asumat pe 26 septembrie curent răspunderea asupra unui pachet de legi, printre care şi cea privind returnarea garanţiilor de stat. Astfel, rambursarea banilor este pusă pe umerii cetăţenilor, urmând ca bugetul să fie împovărat cu aproximativ 25 de miliarde de lei, care vor fi plătite timp de 25 de ani.