La întrebarea „Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale şi următorii candidaţi ar participa la scrutin, pentru care aţi vota?” 30% dintre participanţii la sondaj au spus că vor vota cu Igor Dodon, care este urmat de Andrei Năstase şi Maia Sandu, ambii cu câte 13%.

Pe locul patru se clasează Marian Lupu cu 12%, pe poziţia a cincea - Vladimir Voronin cu 5%, iar pe locul şase şi şapte Iurie Leancă şi, respectiv, Dumitru Ciubaşenco, ambii cu 3%. 12% dintre cetăţenii chestionaţi în cadrul cercetării sociologice nu ştiu cu cine vor vota sau nu au dorit să răspundă la întrebare.

Amintim că Andrei Năstase şi Maia Sandu au anunţat anterior că decizia cu privire la desemnarea candidatului comun al forţelor antioligarhice va fi luată după ce vor fi afla rezultatele celor două sondaje realizate de IRI şi Konrad Adenauer Stiftung.

Sondajul International Republican Institute a fost realizat în perioada 1-23 septembrie, pe un eşantion de 1516 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,8%.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.