Lidera PAS afirmă că, în primul rând, se va adresa organelor competente pentru a investiga jaful din sistemul bancar al Republicii Moldova.

„Cel mai important lucru este să formulez cererea pentru ajutor în investigarea furtului miliardului. Aceasta este cea mai gravă problemă, cu care ne confruntăm”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

Cea de-a doua chestiune, pe care promite să o rezolve Maia Sandu, este numirea unui procuror general independent, pentru consolidarea Procuraturii Generale şi transformarea instituţiei într-una, cu adevărat, funcţională.

„Problema numirii procurorului general este prioritară pentru mine. Aici, mă voi axa în primele săptămâni şi luni, ca să putem ca procurorul general să fie numit de preşedinte. Şi atunci când va fi numită o persoană independentă, voi depune toate eforturile, ca să obţin sprijin, inclusiv extern, pentru consolidarea Procuraturii şi ca să transformăm această instituţie în una funcţională”, a mărturisit lidera PAS.

Ce-l de-al treilea lucru, care o nemulţumeşte pe Maia Sandu, este problema pensiilor. De aceea, devenind preşedinte, candidatul forţelor antioligarhice promite ca această chestiune să fie soluţionată.

„Problema pensiilor este una dintre cele mai grave chestiuni ale oamenilor din ţară. Voi începe un dialog cu cei de la minister. Filip ne tot promite reforma pensiilor şi nu este nimic clar din ce a spus. Haideţi să ne clarificăm ce putem face. Ştiu că nu toate problemele pot fi rezolvate, dar să le calculăm oamenilor corect pensia este un lucru tehnic care se face, pentru asta nu trebuie resurse suplimentare sau să implementăm legi”, a spus Maia Sandu.