Deşi locuiesc de ani buni în această localitate, oamenii au fost transferaţi pe listele din satul vecin şi au fost nevoiţi să parcurgă şapte kilometri ca să poată vota. Autorităţile locale îşi pasează responsabilitatea şi deocamdată nu este clar cine se face vinovat de aceste abateri. 

Chiar şi unii membri ai biroului electoral din satul Răscăieţi spun că nu au putut vota în localitatea lor. Localnicii au fost însă surprinşi să găsească pe listele electorale persoane trecute în lumea celor drepţi. Că listele electorale abundă de "suflete moarte" o recunosc şi unii membri ai secţiei de votare din localitate.

Oamenii sunt convinşi că este vorba despre o tentativă de fraudă şi o acuză pe primăriţa din satul Răscăieţi, membră a Partidului Democrat.

Alesul local neagă însă orice implicare şi arată cu degetul către fosta sa secretară, care, CULMEA, nu mai este angajată la Primărie din luna aprilie:

„Eu nu am avut absolut acces la liste. Este un joc politic. Intenţionat a făcut fosta secretară şi o să ne lămurim după asta. O să vedem cine a avut acces, că parolă a avut doar fosta secretară”, a declarat primarul Zinaida Marin.

Comisia Electorală Centrală nu a reacţionat deocamdată în legătură cu această situaţie. Anterior, reprezentanţii instituţiei au declarat că până în ziua votului toate persoanele decedate vor fi radiate din registrul electoral.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.