Totodată, preşedintele PLDM a îndemnat oamenii să iasă la pentru a vota pentru candidatul comun  şi să evite pericolul pe care ni-l aduce liderul PSRM, Igor Dodon.

„Noi, toţi cetăţenii Republicii Moldova avem nevoie de o adevărată stabilitate, nu aceea pe care ne-o propagă guvernarea hibridă, inclusiv acel contracandidat care doreşte ca anexarea Crimeii să fie declarată legală şi să ne închidă hotarul cu Ucraina, care cheamă la federalizarea Republicii Moldova, care vrea să strice relaţiile cu România, care de fapt vrea să pierdem ceea ce am obţinut în ultimii ani – libera circulaţie prin Europa”, a declarat Viorel Cibotaru.

„Astăzi avem o singură şansă şi un singur candidat care poate să ne ofere toate posibilităţile pentru a ne dezvolta ca o ţară civilizată în care se respectă drepturile omului şi în care fiecare cetăţean îşi are şansa. Acum este extrem de important să ne mobilizăm eforturile noastre. Situaţia s-a simplificat la maxim şi trebuie să ieşim la vot. Mă adresez tinerilor, concetăţenilor din străinătate şi cetăţenilor de la ţară pentru că mai mare pericol decât acel războiul hibrid pe care ni-l aduce Igor Dodon nu există astăzi”, a adăugat liderul PLDM.