„Suntem supuşi unor atacuri cibernetice. Suntem pregătiţi pentru asemenea situaţii, însă ne pare rău că cineva din exterior încearcă să ne încurce la această activitate. Ceea ce se întâmplă considerăm că este o adevărată obstrucţionare a procesului de observare. Atacurile sunt din Irak, dar lucrurile sunt mascate pentru că atacurile, de fapt, sunt din altă parte”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Pavel Postică.

În cel de-al treilea raport de monitorizare, care a fost realizat până la ora 18:45, observatorii Promo-LEX au constat trei cazuri de deficienţe în funcţionarea registrului de stat.

De asemenea, au fost raportate 15 cazuri în care alegătorii au votat fără documente de identitate sau alte documente corespunzătoare. Observatorii au raportat şi 127 de cazuri în care alegătorilor nu li s-a aplicat ştampila în fişa de însoţire a buletinului. Totodată, au fost înregistrate 56 de cazuri de eliberare a buletinului de vot fără verificarea fişei de însoţire.

Observatorii Promo-LEX au constat şi mai multe cazuri de agitaţie electorală sau PR negru în apropierea secţiilor de votare din Edineţ, Ocniţa, Moscova, Italia, Şoldăneşti, Ungheni, Nisporeni, Orhei, Călăraşi şi Dubăsari.

Potrivit şefului misiunii de observare au fost constate şapte cazuri de agitaţie electoală, opt cazuri de trnaporatare organizată a alegătorilor şi patru cazuri de eliberare intenţionată a mai multor buletine de vot.

Pe lângă toate acestea s-au mărit şi numărul cazurilor de fotografiere a buletinelor de vot, fiind înregistrate în opt secţii de votare.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.