„Nu că mi-aş dori ca Guvernul Filip să cadă. Cu el sau fără el, deciziile se iau în altă parte. Această forţă tenebră aş dori să dispară. Cu cât mai degrabă, cu atât mai bine pentru trista ţară Republica Moldova, care riscă să rămână doar denumire geografică... Votat în grabă, învestit pe furiş, în miez de noapte, acest guvern-fantomă continuă să acţioneze în stilul decis de „stabilizatori”. Treziţi din mahmureala de la Ziua Vinului au decis ca votul de (ne)încredere să fie dat azi la 12.00. A ştiut cineva? Nu... Pe ascuns... Se tem de cine?  De amărâta „societate civilă”? Să se teamă de istorie care îi va trata ca pe nişte laşi, ciorditori de miliarde şi de speranţă pentru milioane de oameni rămaşi ostatici ai poftelor maniacale de putere şi bani”, a comentat Sturza pe contul său de Facebook.

„Nu mai pun nădejde pe soluţii „politice”. Le vor fura şi pe acestea. Nici de pe revolta populară, e apatie şi indiferenţă, înainte de „adio”, Moldova... Unica speranţă e că vor începe să se mănânce între ei, proces care, de altfel, a şi pornit. Mai e de răbdat, pentru că zoi mai sunt”, a adăugat fostul premier.

Precizăm că în mai puţin de o oră va începe şedinţa plenară a Parlamentului. În cadrul acesteia, deputaţii vor examina moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, semnată de către 37 de deputaţi PSRM, PCRM şi PLDM. Asta după ce guvernul şi-a asumat răspunderea pentru un pachet de legi, printre care şi legea care pune pe seama cetăţenilor restituirea miliardului de dolari furat din sistemul bancar. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.