Liderul mişcării protestatare afirmă că regimul condus de Plahotniuc încearcă prin toate metodele să blocheze moţiunea de cenzură.

„Avem în Parlament deputaţi de tot felul. Se ascunde că se pune la cale o mare mârşăvenie de către Plahotniuc şi gruparea lui criminală. Este inadmisibil să se afle că în 2-3 ore se va examina o chestiune de o importanţă naţională. Nu am decât să vă chem să vă mobilizaţi şi să protestaţi faţă de această fărădelege. Înţelegem foarte bine ce vrea să facă guvernarea: fie să provoace lipsă de cvorum, fie să facă tot posibilul ca această moţiune de cenzură să nu treacă. Este cazul să ne mobilizăm. Dacă nu o vom face noi, o vor face copiii noştri. Îndemn toată ţara, indiferent de culorile politice, să iasă la protest. Nu putem admite ca o grupare criminală să-şi bată joc în halul în care îşi bat joc de noi”, a declarat Andrei Năstase într-o intervenţie live de la Gdansk.

Liderul mişcării protestare a avut un mesaj şi pentru deputaţi. „De ce tăceţi, deputaţi dumneavoastră? Despre moţiunea de azi, de la 12. De ce va bateţi joc de această ţară? De Oamenii ei. De ce nu spuneţi ca azi veţi fi complicii proxenetului politic? Prin prezenţa sau absenţa voastră fizică”.

În conformitate cu decizia Forului Civic din 30 septembrie, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, Consiliul Marii Adunări Naţionale, Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” face apel la cetăţenii ţării să vină astăzi, la ora 12.00, în faţa Parlamentului Republicii Moldova pentru a protesta faţă de hotărârea guvernului care pune pe seama cetăţenilor întoarcerea miliardelor furate din sistemul bancar.

În modul caracteristic actualei guvernări, pe furiş, Parlamentul se convoacă în şedinţă pentru a examina moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip, pe care într-un final o vor respinge, iar cetăţenii ţării vor trebui, timp de 25 de ani, să ramburseze cu dobânzi miliardul furat de cămătarii puterii antipopulare”, se spune în comunicatul PPDA.