Maia Sandu a declarat în cadrul unei întâlniri electorale, care a avut loc în satul său natal, localitatea Risipeni din Raionul Făleşti, că, ulterior câştigării alegerilor, va face demersuri pentru dizolvarea Parlamentului şi declanşarea de alegeri înainte de termen.

„Evident că acest Parlament nu poate fi îmbunătăţit astfel încât să ne servească pe noi. Noi trebuie să ajungem, într-un moment, la alegerile parlamentare şi să schimbăm această clasă politică definitiv, dar trebuie să o facem după lege. Trebuie să creăm noi aceste condiţii în care să putem să avem alegerile anticipate, dar eu o să pun presiune pe ei prin toate mijloacele posibile”, a afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu consideră că schimbarea actualului legislativ este necesară pentru a nu mai exista „această opoziţia dintre preşedinte şi restul instituţiilor statului”.

Totodată, liderul PAS este de părere că viitorul procuror general al Republicii Moldova va „curăţa clasa politică de corupţi, iar la viitoarele alegeri parlamentare corupţii nu o să mai poată candida pentru funcţii”.