CEC a luat act de hotărârea Curţii de Apel emisă astăzi, prin care a fost aprobată solicitarea lui Marian Lupu de a se retrage din cursă. Şi asta în condiţiile în care, potrivit legislaţiei, concurenţii pot fi retraşi din cursa electorală, dacă depun o cerere la CEC cu cel puţin şapte zile până la alegeri, iar în cazul în care vin cu solicitarea peste acest termen, decizia este luată de instanţa de judecată.

Potrivit deciziei CEC, candidatul PD va figura totuşi în buletinul de vot, dar în dreptul numelui său va fi aplicată menţiunea „RETRAS”.

Totodată, au fost abrogate şi deciziile prin care PD îşi delegase în birourile electorale observatorii şi persoanele cu drept de vot.

Amintim că Marian Lupu a anunţat că abandonează cursa electorală şi se retrage în favoarea candidatului proeuropean, întrucât Maia Sandu are şanse mai mari, potrivit sondajelor, să-l învingă pe prorusul Igor Dodon. Liderul PD a susţinut briefingul alături de prim-vicepreşedintele formaţiunii, oligarhul Vladimir Plahotniuc. 

Candidatul comun al forţelor antioligarhice a calificat retragerea lui Marian Lupu din cursa prezidenţială drept un joc murdar, menit să o discrediteze în favoarea candidatului neoficial al PD, Igor Dodon.